top of page

POWER YOGA

Eeen krachtige en dynamische vorm van yoga.

Power yoga is een dynamische vorm van yoga die zich richt op het versterken en stretchen van het lichaam, terwijl het tegelijkertijd de geest kalmeert door middel van ademhalingstechnieken. Het is een moderne benadering van de eeuwenoude yogapraktijk, die de nadruk legt op het verbinden van beweging met ademhaling om zowel fysieke kracht als mentale rust te bevorderen.

Wat power yoga naar mijn mening onderscheidt van traditionele yogavormen is de intensiteit en snelheid van de oefeningen. In een typische power yogales worden houdingen (asana’s) vloeiend aan elkaar geweven in een ritmische sequentie, waardoor een soepele overgang tussen houdingen ontstaat. De focus ligt op het opbouwen van spierkracht, flexibiliteit en evenwicht, terwijl de ademhaling centraal staat om de geest te kalmeren en stress te verminderen.

Maar power yoga biedt niet alleen fysieke voordelen. Het heeft ook een positieve invloed op de mentale gezondheid en angst, depressie en spanning. Door de aandacht te richten op de ademhaling en het huidige moment, helpt power yoga om afleidende gedachten los te laten en een gevoel van innerlijke vrede en harmonie te creëren. 

Power yoga kan ook het zelfvertrouwen en de zelfacceptatie vergroten. In mijn lessen zal ik je aanmoedigen om je eigen grenzen te respecteren en te waarderen.

De voordelen van power yoga voor het lichaam zijn talrijk. Door regelmatige beoefening kan het de spieren versterken, de flexibiliteit vergroten en de algehele lichaamshouding verbeteren. Het stimuleert ook de bloedsomloop en de stofwisseling, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies en het ontgiften van het lichaam. Bovendien kan power yoga helpen bij het verminderen van rug- en gewrichtspijn, omdat het de kernspieren versterkt en de belasting op de gewrichten verlicht. 

Al met al biedt power yoga een holistische benadering van welzijn, waarbij zowel het lichaam als de geest worden versterkt en in balans worden gebracht. Het is een uitnodigende praktijk voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, die op zoek zijn naar een krachtige manier om zowel fysieke als mentale gezondheid te bevorderen. 

Geïnteresseerd? De beste manier om erachter te komen of Power Yoga wat voor jou is, is door het een keer te proberen. Je kan je via mail eylem@studioyogasana.nl aanmelden voor een proefles. 

  • Een krachtige en dynamische vorm van yoga

    Dagen aan het laden...

    1 uur 15 min.

bottom of page